Ontinyent torna a ser epicentre educatiu amb la seua III Setmana Pedagògica.

La comunitat educativa al complet confluirà en una extensa programació que inclou mostres, fires, conferències, presentacions o projeccions.

El Regidor d’Educació i Patron de la Fundació Campus Ontinyent i el Coordinador del Campus Universitari destaquen que Ontinyent s’esta convertint en un referent estatal en didàctica i pedagogia.

Ontinyent tornarà la propera setmana a ser epicentre del món educatiu amb la seua “III Setmana Pedagògica-Universitat de Primavera”, organitzada per la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la UV i l’Ajuntament d’Ontinyent, i que inclourà una extensa programació d’activitats entre els dies 23 i 27 d’abril a la localitat. El regidor d’Educació, Óscar Borrell, i el Coordinador del Campus de la Universitat de València a Ontinyent, José Cantó, presentaven hui una programació que farà confluir a tota la comunitat educativa, i que coincidien en destacar que “suposa un pas mes al camí que està convertint a la ciutat en un referent estatal en didàctica i pedagogia”, assenyalaven.

Borrell destacava entre les novetats d’enguany l’activitat que servirà de cloenda, la I Fira dels Ensenyaments Especials a la Casa de Cultura de Sant Rafel, amb col·laboració de l’Associació Veïnal del barri, i on el 27 d’abril de 18:00 a 20:00 hores tindran per primera volta un espai propi els centres d’ensenyament no reglat, com ara el Conservatori, les acadèmies de música i art o els centres de dansa. Serà l’epíleg a una extensa setmana que començarà dilluns a les 11:30 hores a l’Aula Magna del Campus Universitari amb el visionat del documental “Camino a la escuela”, de Pascal Plisson, que narra els itineraris reals que han de fer 5 xiquets d’arreu del mon per a ser escolaritzats. Esta projecció, que donarà pas a un debat, s’inclou alhora en la V Setmana d’Activitats Complementàries de la Facultat de Magisteri, amb activitats orientades tant a l’alumnat de grau com d’Unisocietat, que inclou també altres de les activitats previstes.

El mateix dilluns de vesprada, a les 19:00 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, tindrà lloc l’acte inaugural de la Setmana Pedagògica, comptant-se amb les intervencions de l’alcalde i president de la Diputació, Jorge Rodríguez; el vicerrector de participació i projecció territorial, Jorge Hermosilla; i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell. L’acte inclourà una conferencia sobre innovació a l’educació per part de Juan Torres, guanyador d’un premi nacional com a docent de FP.

Dimarts la jornada començarà a les 9:00 amb una excursió de l’alumnat d’esta facultat dedicada als Itineraris Pedagògics; a les 10:00 al Centre Cultural Caixa Ontinyent es presentarà l’Observatori Educatiu per millorar la qualitat de l’ensenyament a la ciutat, comptant amb la presencia dels directors de tots els centres docents d’Ontinyent; de 17:00 a 18:00 es commemorarà el Dia del Llibre a la Biblioteca de Sant Josep amb el contacontes “El Principito”; i finalment a les 18:00 al Centre Cultura Caixa Ontinyent tindrà lloc la III Mostra d’Innovació i Educació dels centres d’Ontinyent. Esta mostra posarà a l’abast de les famílies diferents espais expositius on s’explicaran els projectes en aquest cas de 16 centres docents i la Fundació Universitària, amb exposicions de 10 minuts per a cadascú.

Dimecres 25 d’abril, també dins la V Setmana d’Activitats Complementàries, es presentarà a les 11:30 hores a l’Aula Magna del Campus el llibre “El Guardián del Linaje”, de Ricardo Montés; i a les 19:00 hores al CEIP Vicent Gironés tindrà lloc la conferencia “Oportunitat d’aprenentatge” on l’alumnat dels col·legis Vicent Gironés, Martínez Valls i Rafael Juan Vidal-La Solana exposaran l’experiència viscuda de convivència entre els tres centres durant les obres al primer d’ells. Dijous tindrà lloc la conferència “Descobrint el món de les emocions”, a càrrec de Begoña Ibarrola al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, a les 19:00 hores, inclosa a l’Escola de Pares i mares.

Finalment, divendres es tancarà la Setmana Pedagògica amb tres activitats: Una xerrada a l’Aula Magna del Campus a les 11:30 a càrrec de l’Associació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana; la IV Fira de l’Estudiant, a la Plaça de la Concepció, on acudiran estudiants de tota la comarca de 9:00 a 14:00 hores; i finalment la referida Fira dels Ensenyaments Especials a la Casa de Cultura de Sant Rafel.

Óscar Borrell recordava que esta tercera “Setmana Pedagògica” recupera un nom emprat a Ontinyent durant la II República en una cita que va tenir lloc a l’actual edifici universitari de Torrefiel, “i on es va fomentar el companyerisme i la formació entre els mestres, uns valors que volem reprendre a través del treball conjunt i coordinat que venim fent amb les dues edicions anteriors i ara esta tercera, sempre dins l’aposta de fer crèixer Ontinyent com a Ciutat Innovadora, també des de l’àmbit pedagògic”, concloïa.


Nova temporada del Circuit Cafe Teatre dins del programa Ociversitari de la Fundació Campus Ontinyent amb Luis Piedrahita com a cap de cartell