La sociòloga i exdirectora de l’Institut de la Dona, Marina Subirats imparteix una xerrada sobre un mètode educatiu que parteix del principi d’igualtat .
La coeducació, el mètode educatiu que parteix de la igualtat entre sexes i la no discriminació, protagonitzava ahir l’inici de la II Setmana Pedagògica d’Ontinyent-Universitat de Primavera que organitzen La Fundació Universitària Campus Ontinyent, la UV i l’Ajuntament d’Ontinyent fins al proper 2 de maig.
L’acte inaugural d’aquest cicle d’activitats tenia lloc aquest dimarts al Centre Cultural de Caixa Ontinyent comptant-se amb les intervencions de l’Alcalde i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i el Cap de Secretaria i Obra Social, Vicent Ortiz, que donaven pas a una conferència dedicada al tema a càrrec de la sociòloga i filòsofa Maria Subirats. L’acte estava presentat pel regidor d’Educació, Oscar Borrell, qui coincidia amb l’alcalde en destacar les inversions i les accions que venen executant tant l’Ajuntament com la Universitat de València, Caixa Ontinyent i el conjunt de patrons de la Fundació Universitària com “inversió de futur, una aposta clau per a assolir un futur intel·ligent a la nostra ciutat”, assenyalaven.
Subirats, qui va ser directora de l’Institut de la Dona del Ministeri d’Assumptes Socials de 1993 a 1996, destacava la importància “d’educar en la igualtat des de la diferència, no establint relacions de domini que supediten un sexe a l’altre, sinó incorporant en igualtat de condicions les realitats de dones i homes”, explicava. No serà l’única activitat dedicada a la coeducació perquè dijous 27, en l’edifici del Campus a l’Avinguda de Torrefiel, a les 19:00 hores, hi haurà també altra conferència titulada “Coeducar es educar per a la salut, la pau i la igualtat”, a càrrec d’Elena Simó, experta que acudeix de la ma de la unitat d’igualtat de la UV.
LA programació es reprèn aquest dimecres amb la II Mostra d’Innovació-Educació de centres d’Ontinyent (18:00 hores, al Campus Universitari) on 15 centres explicaran diversos projectes de renovació pedagògica impulsats des de cadascun d’ells; dijous amb la III Fira de l’estudiant a la Plaça de la concepció (de 9:00 a 20:00) on es rebrà la visita d’estudiants de tota la comarca. Divendres 28 es representarà al Teatre Echegaray el musical “Simba, el nuevo Rey” pel col·legi Santa Maria, i la programació finalitzarà amb un homenatge a les mestres jubilades el 2 de maig, incloent una exposició que s’acompanyarà d’audiovisuals dedicats a les protagonistes.