Jorge Rodríguez confirma la implantació del Grau d’Infermeria a Ontinyent al curs 2017/2018

L’alcalde destaca el treball conjunt d’Ajuntament, Universitat i Caixa Ontinynet per aconseguir en 5 anys duplicar les titulacions i crear el nou edifici del Campus.

El termini de preinscripcions per optar a una de les 50 places inicials s’obri el proper dilluns 12 de juny i la matrícula es realitzarà en juliol.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha confirmat aquest dijous la implantació del grau universitari d’Infermeria al Campus Ontinyent en el curs 2017/2018, així com l’obertura el proper dilluns 12 de junys del termini de preinscripcions per optar a una de les 50 places que s’oferten inicialment.

Jorge Rodríguez, que compareixia davant els mitjans acompanyat pel President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i el regidor d’Educació, Oscar Borrell, confirmava que ja es compta amb l’últim tràmit que hi havia pendent, el vistiplau de l’Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA), organisme creat pel Consell de Ministres per coordinar les polítiques de gestió de la qualitat en les universitats espanyoles. L’alcalde destacava “el treball conjunt d’Ajuntament, Universitat i Caixa Ontinyent per aconseguir en 5 anys duplicar les titulacions i crear el nou edifici pel Campus, quan al període anterior havia estat en perill dins i to la continuïtat de la Universitat a Ontinyent. Hui és un dia històric i hem d’agrair el haver comptat amb molts aliats per traure tot açò endavant”, explicava.

En aquest sentit, tenia en primer lloc paraules d’agraïment “per a Caixa Ontinyent i el seu President, ja que per fer arribar esta quarta titulació era necessari assumir els costos reflectits en el conveni que no hauria estat possible sense Caixa Ontinyent. Uns costos que pensem que estan ben invertits, en capacitació i en futur”, destacava.
L’alcalde també agraïa el treball de les vicerectores Maria Vicenta Mestre i Isabel Vázquez, “que han fet un gran treball al voltant del document que vam remetre per a obtenir el vistiplau d’ANECA, on s’havia de demostrar la possibilitat d’acollir les classes teòriques a les nostres aules i les pràctiques als nostres hospitals de la zona”. Jorge Rodríguez recordava que a més a més, “també era necessari comptar amb el recolzament de la Generalitat, que decideix l’oferta de places, i que des del primer moment a mostrar la seua voluntat perquè es pogueren implantar estos estudis a Ontinyent”, i agraïa igualment “el treball de la Fundació Campus Ontinyent, els seua patrons i la gent que des de Caixa Ontinyent i l’Ajuntament treballen perquè isca tot endavant”.

Als seus agraïments Jorge Rodríguez feia una menció “molt especial” al rector Esteban Morcillo, “que amb la seua implicació ha estat també clau no sols en l’ampliació dels estudis, sinó també en un fet tan important com l’obra del nou edifici del Campus on la Universitat va invertir 3 milions d’euros, o les obres dels nous laboratoris de què estan donant-se a l’aulari”.

El President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, manifestava que “comptar amb Infermeria ha costat moltíssim treball, hem de fer agraïment al rector i a les vicerectores, però vull incidir en que sense el nostre alcalde açò no s’hauria dut a terme. Sabem els problemes als que ha hagut de fer-se front i és cert que tothom pot aportar, però el treball de l’alcalde és el que ho ha fet possible”, destacava. Respecte a la inversió de Caixa Ontinyent a través de la seua Obra Social, apuntava que “estem invertint en allò més important per al futur dels nostres joves i de la comarca com és la formació. Dins de la nostra Obra Social, són diners i esforços invertits de la millor manera possible”, per a concloure apuntant la seua confiança “en que anem a seguir creixent. Confie en la tasca del nostre Alcalde i en esta conjunció d’esforços entre Ajuntament, Universitat i Caixa Ontinyent per al futur”.

Per últim, intervenia el regidor d’Educació, Óscar Borrell, qui també destacava que “és un dia històric per a generacions, per a aquells que hem estudiat al Campus d’Ontinyent també és molt especial, i comptar amb les noves instal·lacions que tenim al barri del Llombo i amb esta ampliada oferta universitària suposa un pas endavant molt important per al futur de la ciutat i la comarca”, concloïa.

El període de preinscripcions per al curs 2017/2018 en Infermeria a Ontinyent s’obri el proper dilluns dia 12 de juny, realitzant-se la matrícula posteriorment al mes de juliol. Segons es confirmava a la compareixença de hui, en aquest primer curs es comptarà amb una oferta de 50 places però es preveu ampliar-la al següent curs fins a les 65.


L’humorista Àlex Martínez tanca les actuacions itinerants dels Circuit Café Teatre d’Ontinyent