Ontinyent farà confluir a tota la comunitat educativa local a la seua II Setmana Pedagògica-Universitat de Primavera

La Fundació Universitària Campus Ontinyent, la UV i l’Ajuntament organitzen una programació que inclou la novetat d’un homenatge a 22 mestres jubilades.

La Fundació Universitària Campus Ontinyent, la UV i l’Ajuntament d’Ontinyent han organitzat la “II Setmana Educativa-Universitat de Primavera” de la ciutat, amb una programació entre el 25 d’abril i el 2 de maig on confluirà tota la comunitat educativa local.

Entre estes activitats, que han estat presentades pel regidor d’Educació, Oscar Borrell, i el Coordinador del Campus d’Ontinyent i professor de Magisteri José Cantó, inclouran enguany un total de 7 activitats, entre les que destaca com a novetat la inauguració al Campus (2 de maig, 18:00 hores) d’una exposició elaborada per l’artista Ricard Huertas dedicada a 22 dones mestres jubilades d’Ontinyent.

Oscar Borrell destacava que “és un homenatge merescut per visibilitzar la gran tasca realitzada per estes dones, i que servirà de fermall d’or per a tot un seguit d’activitats amb les que volem posar en valor la importància del treball conjunt i cooperatiu”. El regidor posava de relleu en aquest sentit “la importància d’aprofitar les sinèrgies de tots els centres, des d’educació infantil a universitària afavorint la cooperació, perquè una de les raons de ser d’esta setmana: cooperar enlloc de competir”, assenyalava.

José Cantó explicava que, a l’igual que a la primera edició, la renovació pedagògica i la innovació educativa tindran un paper preponderant, al que enguany se sumarà una especial atenció a la coeducació, que quedarà palesa en l’acte inaugural: “a l’igual que comptem amb la Universitat d’Hivern per abordar temes específics, en esta Universitat de Primavera abordem un tema d’actualitat com la coeducació, importantíssima en la lluita contra la violència de gènere”, manifestava.

Així, en l’acte inaugural, que tindrà lloc dimarts 25 d’abril al Centre Cultural de Caixa Ontinyent (19:30 h), i que comptarà amb la presència de l’Alcalde i President de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; el Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i el Cap de Secretaria i Obra Social de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, es comptarà amb una conferència dedicada al tema a càrrec de la sociòloga Marina Subirats.
A més a més, dijous 27, en l’edifici del Campus a l’Avinguda de Torrefiel, a les 19:00 hores, hi haurà també altra conferència titulada “Coeducar es educar per a la salut, la pau i la igualtat”, a càrrec d’Elena Simó, experta que acudeix de ma de la unitat d’igualtat de la UV.

Les activitats es completen amb la II Mostra d’Innovació-Educació de centres d’Ontinyent (dimecres 26, 18:00 hores, al Campus Universitari) on 15 centres explicaran diversos projectes de renovació pedagògica impulsats des de cadascun d’ells; o la III Fira de l’Estudiant a la Plaça de la Concepció (dijous 27, de 9:00 a 20:00 h) on es rebrà la visita d’estudiants de tota la comarca als stands informatius disposats tant de centres d’educació formal com no formal, con ara escoles de música o dansa, a més de vàries universitats.

Divendres 28 al Teatre Echegaray el protagonisme serà per al projecte d’innovació articulat a través del musical “Simba, el nuevo Rey” el col·legi Santa Maria, amb una representació de l’obra amb el cor del centre a partir de les 19:30 hores amb entrada gratuïta. La programació finalitzarà amb l’activitat d’homenatge a les mestres jubilades que es farà el 2 de maig, amb una exposició que s’acompanyarà d’audiovisuals dedicats a les protagonistes.

Óscar Borrell recordava que totes estes activitats coincideixen també amb la Setmana Cultural del Centre per a Adults de Sant Carles, que inclou entre altres coses una exposició d’Antoni Miró al Centre Cultural, i també que esta serà la segona edició de la “Setmana Pedagògica” que l’any passat va recuperar un nom emprat a Ontinyent en 1934, durant la II República, “un moment al qual Ontinyent va ser epicentre de la formació dels mestres, un epicentre que volem tornar a ser amb estes activitats a través del treball conjunt i coordinat que venia demanant al Consell Educatiu, una nova aporta d’Ontinyent com a Ciutat Innovadora també des de la pedagogia”, concloïa.


La filharmònica de la UV omplirà aquest divendres el teatre Echegaray