L’exposició “Ontinyent, despús-ahir” es quedarà permanent al nou edifici del Campus d’Ontinyent

La mostra es pot vore fins al 31 al Centre Cultural Caixa Ontinyent i podrà ser traslladada ocasionalment a altres localitats

L’exposició d’imatges fotogràfiques “Ontinyent, despús-ahir”, pertanyent al fons documental de Juan Caparrós es quedarà de manera permanent al nou edifici del Campus de la Universitat de València a Ontinyent, que serà inaugurat en breu. Així es va anunciar el passat divendres en la inauguració de la mostra al Centre Cultural Caixa Ontinyent, on estarà exposada fins al 31 de gener, acte que comptava amb la presència de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el vicerector de Participació Projecció Territorial la Universitat, Jorge Hermosilla. A l’acte, Jorge Rodríguez va agrair a la família de Juan Caparrós pel llegat deixat a les noves generacions “per a aprendre i comprendre” l’evolució recent d’una ciutat que va fer el trànsit des d’una comunitat quasi rural fins a una societat moderna.

L’exposició Ontinyent, despús ahir és un compendi del llibre editat recentment per TXTO Editorial amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació Universitària Campus Ontinyent, entre d’altres entitats, on es pot admirar una recopilació gràfica dels continguts de la publicació. A més, la mostra s’acompanya amb textos dels professors universitaris que van aportar a l’edició les seues visions sobre la geografia, l’economia i la societat en trànsit que arreplega el treball fotogràfic de Juan Caparrós. A través de 40 panells es pot recórrer l’itinerari des d’una societat rural fins a l’eclosió industrial del sector tèxtil, amb l’acompanyament d’una mirada molt singular que tenia Juan Caparrós per retractar els ontinyentins, els seus costums diaris, la seua forma d’entendre la vida i de manifestar-se festivament. Tot i quedar com a estable al nou edifici del Campus, la mostra podrà traslladar-se ocasionalment a altres municipus.


El Campus d’Ontinyent estrena nous laboratoris d’Infermeria i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.