La innovació a la Vall d’Albaida serà la protagonista de la VI Universitat d’Hivern d’Ontinyent

Del 22 al 25 de novembre s’oferiran 18 conferències, taurles rodones i activitats a càrrec de professors universitaris i experts en diferents matèries.

L’acte inaugural inclourà l’anunci del nou treball guanyador del II Premi Balarma d’investigació en Educació Infantil.

“La innovació a La Vall d’Albaida” serà protagonista de la VI Universitat d’Hivern d’Ontinyent, una iniciativa de la Universitat de València (UV) i la Fundació Campus Ontinyent (FUCO), amb la participació de l’Ajuntament, Caixa Ontinyent i la Diputació de València. Es tracta d’una activitat que complementa els graus formatius que s’ofereixen a la ciutat, i que enguany inclou seminaris d’Economia, Unisocietat (que inclou especial atenció al programa d’Educació Financera de la FUCO), Innovació, Esport i Magisteri. Tots ells seran impartits del 22 al 25 de novembre al Centre Cultural Caixa Ontinyent i l’Aula Magna del Campus, amb 18 conferències, taules redones i activitats, entre les quals estan l’exposició del treball guanyador del I Premi Balarma d’investigació en educació infantil i l’anunci del nom del treball guanyador de la II edició.
El regidor d’Educació d’Ontinyent, Òscar Borrell, destacava que “Ontinyent és ciutat universitària pels estudis que s’ofereixen en les cada volta més completes instal·lacions amb que comptem, però també per impulsar activitats complementàries que fomenten una mirada multidisciplinar a la realitat, com les que s’ofereixen en esta VI edició de la Universitat d’Hivern”. Borrell destacava la importància del tema que centra la majoria dels continguts, la innovació, “un assumpte que el Govern d’Ontinyent es pren molt seriosament, com quedarà palès en la intervenció de la primera tinent d’alcalde i també Directora General d’Habitatge de la Generalitat, Rebeca Torró, en el seminari d’Innovació de dijous”, avançava.
El coordinador general de la Universitat d’Hivern d’Ontinyent, José Cantó, explicava que les conferències i activitats, que compten amb la participació de professors universitaris i experts en les matèries dels diferents seminaris, no sols estan obertes al públic en general de manera gratuïta, sinó que no necessiten de cap inscripció “ja que volem posar els coneixements a l’abast de totes i tots, fidels al compromís de la Universitat de València amb el territori i la societat valenciana”. Cantó posava també de relleu la importància del Premi Balarma, “l’únic premi estatal d’investigació en educació infantil, un fet que hem de posar en valor”, assenyalava.
L’acte inaugural tindrà lloc dimarts 22 de novembre a les 12:30 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent, en un acte que comptarà amb les intervencions de l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell; i el Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla: Es lliurarà certificat d’assistència a aquells que el requerisquen i la informació es pot ampliar http://projeccio.uv.es


El Campus d’Ontinyent comptarà el proper curs amb dos nous laboratoris de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport