II Escola d’Estiu Campus d’Ontinyent obri el termini d’inscripció

Del 2 al 27 de juliol, 120 xiquetes i xiquets gaudiran de jocs, excursions, tallers i esports, entre altres activitats.

Oscar Borrell destaca la gran qualitat d’una programació que es du a terme en tots els campus de la Universitat de València

120 xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys podran gaudir de la II Escola d’Estiu Campus d’Ontinyent, organitzada per l’Ajuntament, la Fundació Universitària Vall d’Albaida i la Universitat de València (UV). El regidor d’Educació, Óscar Borrell, i el director del Campus d’Ontinyent, José Cantó, presentaven ahir aquesta activitat en la qual del 2 al 27 de juliol, menuts i menudes participaran en activitats amb temàtiques molt diverses com la solidaritat, l’esport, la cuina, excursions, dinàmiques de grup o tallers, entre altres.

Óscar Borrell destacava que el programa que es desenvoluparà a l’Escola d’Estiu “és d’una gran qualitat, ja que és el mateix que es du a terme des de fa anys, amb molt d’èxit, als diferents campus de la UV”. El regidor explicava que les activitats es duran a terme a l’aulari nou del Campus d’Ontinyent i al CEIP Lluís Vives. “A més, els xiquets i les xiquetes gaudiran de la Piscina Municipal i les diferents instal·lacions del Poliesportiu, així com d’altres espais emblemàtics de la ciutat o paratges naturals” declarava el regidor.

L’horari serà de 9:00 a 14:00 hores i tindrà un preu de 120 euros, tal com s’exposa en el full d’inscripció que ja s’està repartint als diferents centres educatius de la ciutat. Per a inscriure’s caldrà lliurar aquest full al Departament d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent i fer l’ingrés al número de compte indicat abans del 22 de juny. A continuació el dia 25, a les 19:00 hores, tindrà lloc al Campus una reunió informativa al voltant de l’Escola d’Estiu. Pel que fa als monitors i monitores, qualsevol jove amb la titulació corresponent podrà accedir a l’oferta d’ocupació que està publicada a l’OPAl, l’agència de col·locació de la UV.

Per la seua banda, José Cantó, destacava que “la universitat no són només els estudis de grau sinó que hi ha tot un munt d’activitats al voltant i aquesta Escola d’Estiu, avalada pels anys d’experiència de la UV, és una bona oportunitat perquè els xiquets i xiquetes tinguen el seu primer contacte amb la universitat” explicava.

Per als majors de 12 anys, i fins als 16, Borrell recordava que el Consell Local de la Joventut oferta un any més el programa “Activa’t”, que farà participis als i les joves d’activitats socials, mediambientals, culturals, creatives, històrics i esportives a través de tallers, jocs d’orientació, esports, excursions o dinàmiques de resolució de conflictes, entre altres. A més a més, aquestes iniciatives es complementaran també amb la programació de les Escoles Esportives Municipals que es duran a terme al Poliesportiu. El regidor incidia que “sabem que al mes de juliol moltes mares i pares continuen treballant, per això amb aquesta oferta volem afavorir la conciliació laboral i familiar durant aquest mes complicat” concloïa.


La inauguració de la Setmana Pedagògica constata la importància de motivar a l’alumnat amb noves formes d’educar