El Campus d’Ontinyent comptarà el proper curs amb dos nous laboratoris de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

Un serà d’Anatomia i Fisiologia, i l’altre de Biomecànica i Rendiment esportiu.

També podran ser utilitzats pels alumnes de magisteri amb assiguantures d’expressió corporal i jocs infantils.

El nou edifici del Campus es veurà millorat en breu en iniciar-se les obres de condicionament de la planta que restava viuda, de 915 m2, que serà utilitzada per a ubicar dos laboratoris de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i vestidors. Les obres comencen a finals d’agost o principis de setembre i duraran al voltant de 4 mesos, per la qual cosa es preveu que estiguen a punt durant el proper curs acadèmic.
Des de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport s’ha explicat que un dels laboratoris serà d’Anatomia i Fisiologia, i l’altre de Biomecànica i Rendiment Esportiu. Són laboratoris dedicats a assignatures de la carrera que fan valoracions funcionals, proves d’esforç o de control anatòmic i fisiològic de l’esportista. Allí es podrà fer per exemple investigació i anàlisi del moviment, i també peses i màquines més típiques però preparades per a fer anàlisi i l’estudi d’aspectes com la tensió de les forces.
Així, l’alumnat d’Ontinyent tindrà al seu abast la mateixa maquinària que els estudiants de València, equips d’última generació que podran utilitzar des del primer curs de la carrera. A més a més, els alumnes de magisteri que tenen assignatures d’expressió corporal i jocs infantils també faran ús d’estes instal·lacions, que inclouen també la construcció d’uns vestidors per a canviar-se.
Estes obres formen part de l’acord signat el passat mes de febrer per Jorge Rodríguez com a President de la Diputació de València, la 1ª tinent d’Alcalde d’Ontinyent, Rebeca Torró, i el Rector de la Universitat de València (UV), Esteban Morcillo, pel qual les tres entitats inverteixen enguany 1,1 milió d’euros en infraestructures esportives i universitàries a la ciutat. A l’acte de signatura, al qual estava també present la diputada d’Esport, Isabel García, Jorge Rodríguez i Esteban Morcillo coincidien en destacar l’acord com a “un pas essencial perquè Ontinyent seguisca creixent com a ciutat universitària i esportiva”.


La demanda quintuplica l’oferta de places al Campus Universitàri d’Ontinyent